čtvrtek 4. února 2016

Letošní chystání na zimu nezimu

Poslední dobou si říkám, jestli ještě vůbec někdy zažijeme pořádnou zimu... Po loňských zkušenostech jsme to s přípravami moc nepřeháněli, ale něco se v domácí dílně přece urodilo.
 
Softshellové kalhoty pro dceru byla nutnost, nějak se nám poslední dobou vytáhla:-) V pase a dole na gumu (jsou schválně trochu delší, aby déle vydržely:-)). Vločky a paspulky v bočních švech, aby ji bylo vidět.
 
 
 
Z posledního většího kousku zimního softshellu pak vyšlo na zimní sukýnku s Olafem. Ledové království už u nás doma letí druhým rokem:-)


 
 
K pravé zimě patří bílá a vločky - jednoduchá fleecová vesta na zip, oživena vločkami vyšitými na vyšívacím stroji a dozdobeno nažehlovacími kamínky, abychom dodaly trochu lesku... A pozor, na fotce je pravý letošní sníh...
 
 







A došlo i na nové, teplé, nákrčníky podle Ottobre, i když lehce upravená verze. Starší nákrčníky jsme měli na suchý zip, což zejména u dlouhých vlasů bylo nebezpečné a syn  zase ničil vzadu na krku čepice. Kupodivu se nové nákrčníky rychle ujaly a nosí je oba.
 
Fleece z obou stran...


Nahoře úplet, uvnitř teplý fleece...

 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat